Unngå å bli et offer for ransomware

VI HAR LØSNINGENE SOM FOREBYGGER CYBERANGREP: Mobit Mandal leverer løsninger som reduserer risikoen for å bli utsatt for ransomware betraktelig. Kontakt oss gjerne på telefon eller e-post for å få en uforpliktende gjennomgang av din bedrifts sikkerhet.

Ransomware - eller løsepengevirus, som det også er kjent som, har vært blant de mest fremtredende truslene på Internett i flere år. Aluminiumsgiganten Hydro ble nylig utsatt for et slikt angrep, og anslår kostnadene i forbindelse med cyberangrepet til et sted mellom 300 og 350 millioner kroner. Hva kan man gjøre for å unngå å havne i samme situasjon?

Av Svein-Erik Larsen

Det skrives mye om cryptovirus, malware og sikkerhet for tiden. Det dreier seg om en type angrep som låser ned filene dine, slik at disse i praksis blir helt ubrukelige. Slike angrep er selvsagt noe man burde beskytte seg mot til enhver pris, da det fort kan bli kostbart å være uten tilgang på viktige dokumenter, databaser og IT-systemer. Det kan samtidig virke som en umulig oppgave å forholde seg til alle tipsene og rådene man til stadighet blir bombardert med fra alle mulige kanter.

Et av de viktigste grepene du kan ta for din egen IT-sikkerhet, er å passe på at du alltid har den nyeste versjonen av programmene dine installert. Dette er med på å holde datamaskinen din trygg, og kombinert med skikkelige antivirus- og brannmurløsninger, vil du være mye bedre rustet til å unngå ransomware enn dersom du bare satser på at alt skal gå bra.

Vi kan ta vare på sikkerheten for deg

Vi har laget et dokument som viser hva vår drifts- og supportavtale for PC-er og laptoper kan gjøre for deg og din bedrift. Kort fortalt passer vi på at alle programmene dine til enhver tid er oppdatert, holder øye med antivirusløsningen din, og sier fra til deg hvis vi oppdager noe som kan utgjøre en trussel mot din IT-sikkerhet.

Les arket vårt om ransomware her!

Skal vi ta en gjennomgang av din bedrifts IT-sikkerhet?

Vi tar gjerne et møte med deg for å kartlegge hvordan dere ligger an på IT-sikkerhet i din bedrift. Deretter kommer vi med forslag til hva dere kan gjøre for å bedre sikkerheten deres i forhold til dagens situasjon, og kommer med tilbud på aktuelle tjenester vi kan yte. Selve kartleggingen gjør vi gratis. Kontakt oss for å avtale møtetidspunkt!


Hva er ransomware?

Hvordan fungerer ransomware?
Ransomware er en type ondsinnet programvare som gjør det umulig for deg å åpne bilder, dokumenter og andre filer på maskinen din. For å få tilgang til filene igjen, blir man tvunget til å betale løsepenger til personene som står bak angrepet. I noen tilfeller stjeler ransomwaren også sensitiv informasjon fra systemene som angripes.

Er det mulig å få tilbake filene uten å betale?
Hvis man ikke ønsker å betale løsepengene, er man nødt til å gjenopprette filer og dokumenter fra en sikkerhetskopi. I noen tilfeller er også sikkerhetskopien kryptert, og da er gode råd dyre.

Hvordan sikrer jeg meg mot ransomware?
Den beste medisinen mot ransomware er å unngå å bli angrepet i det hele tatt. Drifts- og supportavtalen vår hjelper deg langt på vei med å unngå nettopp dette. Kombinert med en skikkelig løsning for sikkerhetskopiering, vil du være godt rustet til å møte trusler av ulike typer.